Kotisivut itse tehtynä vai ostettuna?

21.03.2024

Kotisivut itse tehtynä vai ostettuna?– Vertailu ja suositukset

Kotisivut ovat yrityksen ensimmäinen vaikutelma asiakkaalle, ja siksi niiden tulee olla laadukkaat ja informatiiviset. Monet yritykset miettivät, kannattaako kotisivut tehdä itse vai ostaa alan yritykseltä.

Kotisivujen tekeminen itse voi olla edullisin vaihtoehto, mutta se vaatii aikaa ja vaivaa. Suosituimmat tee-se-itse kotisivutyökalut ovat esimerkiksi WordPress, Webnode tai Wix. Näitä työkaluja käyttämällä voi luoda kotisivut ilman koodaustaitoja. Kotisivujen tekeminen itse voi kuitenkin olla haastavaa, jos ei ole kokemusta verkkosivujen suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta.

Toisaalta, ammattilaisen palkkaaminen kotisivujen tekoon voi olla kallis vaihtoehto, mutta laadukkaat kotisivut voivat tuoda yritykselle lisäarvoa. Ammattilainen osaa suunnitella kotisivut niin, että ne ovat informatiiviset, helppokäyttöiset ja visuaalisesti houkuttelevat. Laadukkaat kotisivut voivat myös parantaa yrityksen hakukonenäkyvyyttä ja lisätä asiakkaiden luottamusta.

Kotisivujen itse tekeminen

Kotisivujen tekeminen itse on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluaa säästää rahaa ja on valmis käyttämään aikaa ja vaivaa sivuston suunnitteluun ja rakentamiseen.

Suunnittelu ja rakentaminen

Kotisivujen tekeminen aloitetaan yleensä suunnitteluvaiheella, jossa määritellään sivuston rakenne, sisältö ja ulkoasu. Tämän jälkeen siirrytään rakentamisvaiheeseen, jossa sivuston tekninen toteutus tapahtuu.

Sisällön luominen ja päivittäminen

Kotisivujen sisällön luominen ja päivittäminen on helppoa, kun käytössä on julkaisujärjestelmä, kuten WordPress tai Webnode. Sivustolle voidaan lisätä sisältöä eri muodoissa, kuten tekstin, kuvien ja videoiden muodossa.

Ulkoasu ja käyttäjäkokemus

Ulkoasu ja käyttäjäkokemus ovat tärkeitä tekijöitä kotisivujen onnistumisessa. Sivuston ulkoasuun kannattaa kiinnittää huomiota, jotta se on selkeä ja helppokäyttöinen. Responsiivisuus on myös tärkeää, jotta sivusto toimii hyvin erilaisilla laitteilla.

Navigointi vaikuttaa käyttäjäkokemukseen. Sivuston tulee olla helppo navigoida, jotta käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedon nopeasti. Fontit ja värit ovat myös tekijöitä, jotka vaikuttavat sivuston käyttäjäkokemukseen.

Hakukoneoptimointi ja analytiikka

Kun sivusto on hakukoneystävällinen, se löytyy paremmin hakutuloksista ja houkuttelee enemmän kävijöitä. Google Analytics on hyvä työkalu sivuston kävijämäärien seurantaan ja analysointiin.

Kotisivujen tekeminen itse vaatii hieman teknistä osaamista, mutta se on kuitenkin mahdollista, jos on valmis panostamaan aikaa ja vaivaa. 

Kotisivujen ostaminen palveluna

Yrityksen kotisivujen ostaminen palveluna on usein paras vaihtoehto, jos haluaa varmistaa, että sivut ovat ammattimaiset ja toimivat moitteettomasti.

Palveluntarjoajien vertailu ja valinta

Kotisivujen ostamista palveluna harkitessa kannattaa vertailla eri palveluntarjoajia ja heidän tarjoamiaan palveluita. Tärkeitä vertailukohtia ovat esimerkiksi palveluiden hinta, palveluiden monipuolisuus, käytettävyys, asiakaspalvelu, markkinointiominaisuudet, yhteydenottolomakkeet sekä hakukoneoptimointi.

Ylläpito ja tukipalvelut

Kotisivujen ostamiseen liittyy myös ylläpito- ja tukipalveluiden tarjoaminen. Palveluntarjoajat voivat tarjota esimerkiksi päivityksiä, tukipalveluita ja turvallisuusominaisuuksia.